Fagus Crenata Buna (Witte beuk) – Thijmen

Fagus Crenata Buna (Witte beuk) – Thijmen

Het verhaal van deze Fagus crenata begint in Japan. Fagus crenata is een Japanse witte beuk. Deze boom is opgekweekt in Japan.

De Japanse meester die deze boom heeft gemaakt was gespecialiseerd in Japanse witte beuken. Hij was erg kundig want hij heeft deze boom letterlijk gemaakt. De takken die er aan groeien zijn er aan gezet met een speciale ent techniek.

Nadat deze kweker is gestopt met het kweken van beuken zijn deze bomen op de markt gekomen. Bonsaiplaza heeft deze bomen naar Europa gehaald en daar heb ik de boom aangeschaft.

Fagus Crenata vlak na import

Eerst is de boom gesnoeid en zijn takken gereduceerd en verwijdert die in het uiteindelijke ontwerp niet nodig zijn. De volgende stap was een verpotting  om de boom in een fatsoenlijke bonsai schaal te zetten.

Fagus Crenata in de sneeuw

De boom heeft afgelopen winter buiten gestaan in de sneeuw. Dit is niet ideaal omdat een boom in een pot wel snel kan bevriezen en daarbij schade kan oplopen. Gelukkig is de boom weer goed opgestart in het voorjaar van 2022.

Fagus Crenata voorjaar 2022
Opstelling van de Fagus Crenata op de show van Bonsai van het Westen 2022.
Opstelling van de Fagus Crenata op de show van Bonsai van het Westen 2022.

Deze boom is een van de inzendingen die te zien is op de bonsai show Bonsai van het Westen 2022 in Delft. De Bonsaihut heeft op dit evenement meerdere inzendingen van cursisten. Op de pagina bonsai van het westen kunt u de overige inzendingen bekijken. Kan uw bonsai kennis wel een boost gebruiken en wilt u uw bomen ook naar een volgend niveau tillen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden via ons contactformulier of bel ons.